Novi Sad
23.12.2011.
13:22 > 13:31
Druga i završna deonica na izgradnji Somborskog bulevara od ulice Jožefa Atile do Bulevara Evrope puštena je danas u saobraćaj.
  • 05.03.2012 22:21
    Bulevar i druga s*anja
    Da bi stanovnici somborskog bulevara imali toplovod potpuno je uništen asfalt u vardarskoj ulici. Tako je moralo biti, cevi su nekud morale proći i to je u redu. Međutim, nakon tri godine vardarska ulica nije dovedena u pređašnje stanje.Puta nema, a u ZIG-u kažu da to nije predviđeno ni budžetom za 2012. godinu. Da bi se sve zataškalo ulica je preko noći postala "slepa". Ostale su rupe i džombe, bare i baretine. Vrednost stanova u vardarskoj je zbog ovoga umanjena za oko 20%. Muka mi je pri samoj pomisli na takozvani put kad treba s decom da prošetam. valja istaći da je ulica razbucana i cevi su postavljene za manje od vda meseca, a gradonačelnik je svojim prisustvom uveličao ovaj veličanstveni građevinski poduhvat. Gde si sada, Rodni? Prošetaj malo do nas i ne zaboravi da obuješ kaljače.
  • Miodrag

    26.12.2011 10:07
    samo da dopunim ako nije kasno
    Krecuci se ulicom Cara Lazara prema raskrsnici sa ulicom Cara Dusana, mozete uociti tablu za prestrojavanje: levo, pravo, pravo i desno. Ali na asfaltu je ostalo : levo, levo, pravo i desno.

    Ne stvarno, ne mogu da verujem da se sve radi polovicno.
  • Симић

    26.12.2011 08:00
    Ја тамо а оно мрак...
    Војвођанске власти су заборавиле расвету на кружном току. Ток је ноћу осветљен као просечна раскрсница у Малом Иђошу (извињавам се Иђошу)
  • kakva sprdacina

    25.12.2011 21:59
    ko je ovakav kruzni tok smislio, pod hitno treba da ide na posmatranje. Neka mi strucnjaci objasne kakvo su rasterecenje napravili? Ljudi moji pa oni nas j... u zdrav mozak(ako ga neko od nas jos uvek poseduje). Ja sam cuo iz prilicno pouzdanih izvora da je prvi plan bio veliki kruzni tok bas na C. Lazara i C. Dusana, ali im je problem napravio vlasnik(ili vise njih) objekata na cosku(tamo gde je ona perionica, ribarnica, itd), koji je trazio veeeliku sumu novca koju ovi lopovi nisu hteli da daju jer onda nista ne bi ostalo za njih, te su stoga promenuli plan i napravili ovu zajebanciju. A da ne pominjemo ono suzenje kod "manuala" i raskrsnicu sa subotickom ulicom bez semafora(tamo ce neko zestoko da strada, videcete).
  • -

    25.12.2011 12:53
    -
    @nenovosadjanin
    ako se secas kaldrma je 90-ih prodavana austriji.
    najminimalniji spisak bi bio:
    isterati boturovica sa tvrdjave,
    srediti stari deo petrovaradina,
    vratiti stari izgled jodne banje i centra grada,
    vratiti vile koje su srusene zadnjih 10 godina,
    tramvaj,

    i naravno-vratiti kaldrmu. nema turizma bez nje

    ceska se ponosi gradjevinama i iz Masarikovog doba.
    tada se gradilo i kod nas.takvih zgrada je bilo po celoj Srbiji i uopste ne zaostaju po lepoti

    a vi u futogu cuvate autenticnu bosansku brvnaru
  • nenovosadjanin

    25.12.2011 10:51
    Stvarno ne mogu da verujem kakvih sve komentara ima. Sta jos treba uraditi da bi vas Novosadjane zadovoljilo. Ja bih vas ostavio da idete po blatu i kaldrmi.
    Nisam iz Novog Sada, ali sam slusao o novom bulevaru, sto ide od Rumenackog puta. Namerno sam prosao tuda i dalje prema Limanima da vidim kako izgleda, i bio sam zaista iznenadjen jer Novom Sadu sada daje potupno novu dimenziju. Sto se kruznih tokova tice, mislim da su jos vise ulepsali grad.
  • vozimo jse moj drug i ja

    25.12.2011 09:55
    u krug u krug u krug
    Ovaj kruzni tok NE SPAJA tri bulevara
    Bul Cara Lazara i Bul Cara Dusana i Somborski bul su spojeni semaforom
    tek posle tog semafora je ovaj kruzni tok
    pitajte zaposlene na pumpi Uzar sta ste desi kad se semafor zacepi jer su na vrlo kratkom rastojanju semafor Ive Andrica i Heroja Pinkija i semafor koji spaja tri bulevara
    oni koji ostanu u kruznom toku silno se zabavljaju
    da su stavili kruzni tok umesto ta dva semafora e to bi bil protocno
  • Zadovoljana

    25.12.2011 08:52
    Svaka cast radnicima, koji su po ovim hladim danima radi nas kruzni tok. Bice uradjene pesacke i biciklisticeke staze na prolecei ja sam bas zadovoljna!
  • Jo @Dukelander

    24.12.2011 19:17
    Nije valjda
    kakve veze ima rasprava o planovima sa lopovskim trošenjem para.Pitaš da li neko zna koliko para dobija Vohvodina od Srbije.Pa koliko god da dobija da li znaš šta je stavka " naknadno uradjeni i nepredvidjeni radovi " kad si toliko pametan da deliš lekcije šta će biti ako pobedi toma ili paja.Da li znaš koliko je koštao taj skadar na bojani.Odnosno kolika je njegova realna a koliko plaćena cena.Prodji kad je kiša ulicom Hadži Ruvima gde je ta ista firma postavljala trotoar pa da se malo ispolivaš od ploča koje odskaču pa ćeš i ti biti negativan.Idi da vidiš kako je neki polupriučeni zaboravio da postavi cevi kad se bulevar pravio pa se sad kopa.Samo vi i dalje živite u svojim iluzijama " da ne pobedi onaj drugi " i svi do jednog će krasti dok je sveta i veka
  • -

    24.12.2011 17:17
    -
    ej bre aktivisti.

    treba li sada oni koji dolaze iz suboticke ulice da priredjuju performans kako bi dobili semafor?

    ovakvom resenju moze da se raduje samo onaj koji nije prosao bulevarom.
  • Aleksej Aca

    24.12.2011 17:08
    Ne mogu da verujem
    Ne mogu da verujem koliko je ovde namestenih komentara... :) Samo to cu napisati.
  • @Dukelander - Zadovoljnima po

    24.12.2011 13:47
    Koliko vas "nezadovoljnih polovičnim rešenjima" je mrdnulo dupe i učestvovalo u javnim raspravama SVIH planova izgradnje grada? Koliko, da čujem? Niko? Imali ste prečih poslova? Onda ćutite.

    Drugo pitanje: koliko vas "nezadovoljnih brzinom radova" ima blagu predstavu koja je procedura za otkup zemljišta od PRIVATNIH vlasnika? Niko? Tako sam i mislio.

    Treće pitanje: imate li ideju koliko malo novca Vojvodina i Novi Sad dobijaju iz republičkog budžeta? Nemate? Očekivano.

    Tako će i biti dok sedite iza računara paušalno pljujući (zasluženo) po DS-u i preteći kako ćete "glasati za Tomu", pošto će on sve da popravi, počev od plačkanja Vojvodine pa na dalje.
  • 24.12.2011 13:10
    evo slike iz vazduha
    http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/bulevarevrope_blu06.jpg

    sa ledja je semafor gde se desno ide u Cara Dusana levo je Ive Andrica a iza ledja je Cara Lazara
    to je funkcionalno?
  • Dukelander

    24.12.2011 12:56
    Izgleda da ima više nas Dukelandera ovde. Meni je npr. drago da je veza ova tri bulevara konačno urađena. Iako će jednog dana ista biti denivelisana nadvožnjakom, kad se bude gradila veza za most prema Ledincima, ovo je sad skroz prihvatljivo. Staze će se završiti, ne brigajte previše. Naravno da nismo zadovoljni, jer smo takvi. Ako se dobro sećam i na kej, koji je konačno reprezentativan je bilo gomila nekih polusuvislih negativnih komentara. Naravno, sve i uvek može bolje, ali što reče neko, zasučite rukave pa i vi budite bolji, jer sigurno možete. Veseli pozdrav svima!
  • piknik

    24.12.2011 11:27
    slike sa otvaranja kruznog toka
    http://www.nsbuild.rs/forum/bulevari-i-ulice/131-somborski-bulevar?limit=20&start=560#12559
  • Vukajlo

    24.12.2011 11:19
    A sada da na tom kruznom toku podignu spomenik Kim Dzong Sunu kako rukom pokazuje u pravcu kruznog toka na Naselju na kojem ce se nalaziti spomenik Kim Dzong Ilu a ovaj da rukom pokazuje na kruzni tok na putu za Rumenku na kojem ce se nalaziti spomenik Kim Dzong Unu koji rukom pokazuje na zapocetu deonicu ka autoputu.
  • 24.12.2011 10:45
    @The Lalosh
    :-D To je BEZUSLOVNO levo!
  • The Lalosh

    24.12.2011 10:14
    @ Dukelander, BizMismen, Acme i ostali negativci
    Mora da ste popili pola Vijagre iz onog vica...

    De derani zasučite rukave, uradite nešto, a mi ćemo da sednemo u birtiju pored i da pod.ebavamo uz pivo ;)
    Mislim, gari .ebo mater :))

    Prošao sam kružnim tokom u nekoliko navrata i mislim da je sasvim ok. Primedbe da se pravi gužva ne stoji osim kada se skupi par neukih vozača koji nit koriste trake za odvajanje u desno, nit čekaju na uključenju, niti se prebacuju u krajnju levu traku. To će vremenom nestati kao što su u velikoj meri nestali oni koji ne znaju čemu služi uslovno levo na semaforima.
  • Jo

    24.12.2011 09:44
    Bulevar sumraka
    To svetsko čudo treba bazvati " Bulevar naše propasti " a deci u školama predavati kako je to kad udružiš kvazi stručnjake i rodju koji ima firmu a onda napraviš jednu rupu bez dna gde svake godine napraviš rodji još par miliona.Ujutro oko 7-8 kad se ide na posao i tu se zaglavi 30 automobila do semafora treba pozvati rodnija i tu njegovu sapatnicu iz ZIg-a da regulišu saobraćaj.Da ne pišem da treba napraviti kladionicu po sistemu " šta se zaboravilo od kablova i cevi " pa će se naknadno raskopavati.Jer rodja je rodja a pare su naše.I nije u redu da otvarate a klimavac glavom ode taj dan u Banat da sa drugom mrkom radi na gradilištu i sklanja prepreke sa puta
  • Tiberius

    24.12.2011 09:43
    ono sto je uradjeno je skroz funkcionalno. za razliku od prvog kruznog toka na ovom su odmah napravili odvajanje za one koji skrecu prvu desno tako da ne moraju da ulaze u kruzni tok. to je veliki plus. jedina zamerka je veoma uzan izlaz u cirila & metodija.
  • samo jos

    24.12.2011 04:41
    po di koja SITNICA...
    ....drum, ili ti saobracajne trake bez habajuceg sloja
    nema pesacke staze
    nema biciklisticke staze

    e sada, molicu lepo, to je kao kada suster napravi cipelu na snjiranje, a ono bez rupica za pertle, i bez zavrsnog dela dzona na cipelama, a ono cipele za kisu....i tako je pusti u prodaju

    e tako i ovi, sve je gotovo, ofarbali trake...
    a nastavak sledi kad bude ili ne bude

  • RZ

    23.12.2011 23:36
    Glasam...
    ...da se Somborski bulevar primenuje u bulevar Siniše Manuala.
    Kakvu karikaturu od bulevara može da napravi neko sa novcem i/ili pozicijom...
    O bezbednosti učesnika u saobraćaju na tom suženom delu bulevara nek razmišljaju oni koji su ga takvog napravili...
    Ovo je nekako kruna skrnavluka aktuelne gradske vlasti i njihovo ogledalo.
  • Ljuska bez kikirikija

    23.12.2011 22:33
    KAO i uvek sto Zuti rade, POLOVICNO!
    KO i sve u gradu!
    Impresivan ucinak za 4 godine, citav jedan bulevar! al uspesno sj**ase sve u NS
  • Voja

    23.12.2011 22:27
    Prođoh, videh i osetih gužvu
    Ne uradiše ništa. Šestar je bio mali. Gužva ponovo.Porušite objekte na uglovima ulica i zabodite šestar gde treba i napravite veliki kružni tok bez raskrsnica i semafora u blizini. To je to.I biće na zadovoljstvo svih.Plus most preko Dunava kod mornarice, i kod Veternika i Futoga da ljudi mogu lakše da prelaze na Sremsku stranu i obrnuto.
  • acme

    23.12.2011 22:19
    @Lalosh
    Daj ti meni derane 1000 evra da ti kupim meso u mesari. Pa kad ti donesem 3 kile i kažem tolko je moglo a ti meni onda ogovori dobro je da si i tolko doneo! Ne mogu da verujem koliko je narod glup, kolko nas je ova vlast pokrala pa se opet nađe neki lalosh da kaže "eto uradili su nešto bolje išta nego ništa". Idiotizam.

    Samo bih da ponovim post!
  • NS_BOB

    23.12.2011 21:46
    Uopste ne gotivim Rodnija, ali je cinjenica da bar nije bilo folklorista i ne znam ti ja kakvih cuda na otvaranju. :) Samo podsecam na ne tako davno vreme njihove (k)radikalno/napredne Maje i njihovog otvaranja jedne trake "bulevara"... Doduse, tadasnje ime "Suboticki bulevar" je po meni daleko "novosadskije" i "vojvodjanskije" ime od pretencioznog imena "Bulevar Evrope".
  • baneeE

    23.12.2011 21:16
    Sto bi rekli. "Krug" je OK uradjen ali nije dovršen kao što piše.

    Evo jedna dobra fotografija naseg novog kruznog toka.

    http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/bulevarevrope_blu06.jpg
  • Goran

    23.12.2011 20:07
    Molim 021 da postavi anketu 'Dragi gradjani, da li ste zadovoljni kako je resena ova raskrsnica'.

    Verujem da bi po stavkom 'ne svidja mi se, napravili su losu i neprakticnu raskrsnicu' glasalo bar 70% gradjana.
  • cane-telep

    23.12.2011 19:05
    bruka
    js ljudi moji u zivotu nisam video smesniji kruzni tok
  • Biznismen

    23.12.2011 16:32
    @Lalosh
    Daj ti meni derane 1000 evra da ti kupim meso u mesari. Pa kad ti donesem 3 kile i kažem tolko je moglo a ti meni onda ogovori dobro je da si i tolko doneo! Ne mogu da verujem koliko je narod glup, kolko nas je ova vlast pokrala pa se opet nađe neki lalosh da kaže "eto uradili su nešto bolje išta nego ništa". Idiotizam.
  • Dukelander

    23.12.2011 16:23
    Zadovoljnima polovičnim rešenjima
    Komentari tipa "bolje išta nego ništa", "na stranu koliko košta" i "nije važno dali je moglo bolje" po meni nisu baš inteligentni. To su NAŠE pare i ako nešto već plaćamo, onda treba tražiti da to bude kako treba. VAŽNO JE. To ostavljamo sopstvenoj deci koja će nas prezirati (s opravdanim razlogom) što nismo uradili KAKO TREBA.
  • The Lalosh

    23.12.2011 15:17
    Uvek negativno
    Radio - ne radio, dobićeš po ušima. :)
    Po meni, bolje je da su uradili bar nešto nego da je onako kako je bilo 90-tih kada je sve stajalo i samo se urušavalo.
    Na stranu koliko je koštalo i da li je moglo drugačije, ipak je urađeno na sve strane poprilično ove godine.
    A sad... napred sa minusima jer je to jedini lek za apatiju! ;)
  • aleksandar

    23.12.2011 14:36
    a brzina
    svaka cast za sve sto su i sto ce da urade
    ali trebalo bi sad postaviti saobracajce posto divljanje je sad na nivou
    pesaci su ugrozeni ma sta da vam pricam dodjite i vidite
  • D

    23.12.2011 13:58
    Projekti i planovi za ovo postoje 40 i vise godina. Zalosno je sto se tek sad desava ali bolje ikad nego nikad.
  • pesak

    23.12.2011 13:43
    mala grupica
    O da vise ih nezainteresovanih prolaznika nego onih oko vrpce....i onda znate mi smo vam to napravili, da bas vam hvala sve poskupelo, procenti, kilogrami ili kubici, sve smo znate to mi dobro sracunali ....uzivajte dragi Telepcani, jos malo samo gledajte okolna rugla i iskopine ....sto su dobra mesta za smece, nocobdije, nepostovaoce znakova, i toga jos, a i malo su radnici prekopavali po tri puta jednu istu putanju.... i ...... evo vam znate mapa i sve se vidi, a vama evo znate nas prazan dzep !
  • Novosadjanin

    23.12.2011 13:38
    Uf..Uf..
    Zar to nije trebalo da se desi jos 15. decembra? Ah, da opravdano kasnjenje umro je Kim Džong Il , pa su morali da nadju drugog da presece vrpcu. A i Mrka nije nesto mogao doci, imao je neki sastanak...
  • 23.12.2011 12:06
    Slažem se da bi veliki kružni tok bio bolje rešenje, ali gledao sam ovaj i uopšte nije tako loše kao što se u prvi mah činilo. Ova odvajanja za one koji skreću desno su poprilično izvadila stvar. Vidi se da fali poslednji sloj asfalta, ali stanje nije ni približno loše kao na ovoj slici koja je verovatno stara dve nedelje.

    Što se pešačke staze tiče, bio bi stvarno red da se završi i ovde i na bulevaru Evrope do Futoške, gde sa jedne strane uopšte ne postoji, a sa druge postoji samo biciklistička staza.
  • Telepčanin

    23.12.2011 12:04
    HA
    Celo leto i proleće je prošlo a ni ašov nisu zakopali... Počeli su sa radovima u jesen i uhvatila ih zima, nastavak sledi na proleće i naravno ponovno otvaranje.... sve to počinje da mi smrducka na devedesete!!! DS=KORUPCIJA
  • boco

    23.12.2011 11:59
    lepo
    Bas lepo !!!
    Ovo i nije toliko lose.
  • Aleksandar

    23.12.2011 11:55
    Blago rečeno sramota
    1.Vrpca presečena
    2.Asfalt nije završen
    3.Sledi novo zatvaranje ulice za par dana
    4.A žuti šalju novogodišnje čestitke na kućne adrese
    5.Dokle bahatosti i trošenja tuđeg novca
  • tnt

    23.12.2011 11:32
    krug
    Acme je u pravu, ovo je idiotizam veka, kao sto sam napomenuo da kruzni tok bude najveca u Novom Sadu a ono samo sa tri ulice ih spaja????? Ne mora da bude bas krug i s time ce spajati sa 7 ulica i naravno rasteretilo bi se saobracaj bez semafora
  • acme

    23.12.2011 11:16
    daj Bože da taj kružni profunkcioniše...
    ...iz razloga tog što je semafor na raskrsnici Cara Dušana, Cara Lazara i Ive andrića jako blizu, a jedna je od 3 najprometnije raskrsnice, umesto toga su trebali napraviti jedan ali 3X veći kružni tok, a semafore povaditi, pa na već navedene bulevare spojiti sa Heroja pinkija, Somborskim i bul Evrope, izvodljivo je i mnogo jednostavnije nego ovo, neka gradjani trose gorivo na semaforu i u gužvama, a ovi u zgradama neka udišu smog!
  • @ Gillan

    23.12.2011 10:28
    Sta ce ti plan? Ovo je vise nego odlicna fotografija na kojoj lepo vidis da te ocekuju sahtovi na kolovozu koji su i po 10cm vislji od nivoa asfalta. Na planovima ovakve sacekuse nema sanse da vidis. Jos samo da neko okrene poklopac naopacke kao sto se to radi u pojedinim novosadskim ulicama i eto ti tanderbala. Ne znam da li oni i ovako sa svojim zenama spavaju u krevetu. Zaskoce je, rade, rade, rade i bas kada treba da . . . . sidju sa nje, okrenu joj ledja, nameste glavu na jastuk kazu joj "draga, zavrsni sloj na prolece".
  • Gillan

    23.12.2011 09:13
    @molba redakciji
    Ajte molim vas umesto fotografije stavite neku korisnu sliku plana tog kruznog toka da znamo gde je sta i kako gde.
    Ovako sa zemlje, ne moze se videti gde sta vodi.
  • Anthorax

    23.12.2011 08:48
    Meni je samo drago shto vishe sa Telepa ne moram preko Cheneja do Merkatora.
  • lepo

    23.12.2011 08:27
    svako jutro tuda prodjem
    ovi što lupaju minuse kanda ne znaju gde je Telep i verovatno nisu skoro vozili dotičnim ulicama pa nemaju pojma kolika je tamo sad zbrka
    ili jednostavno misle da je svako otvaranje ulice boljitak bez obzira koliku štetu za sobom ostavlja
  • Peca

    23.12.2011 08:20
    DUPLI POREZI PA ZAVRSNICA
    Nema se para ljudi.
  • 23.12.2011 08:00
    smešno
    ali svečana otvaranja ce biti i danas i na prolece - bahaćenje
    a ovo jutros sto su mlatili metlama da poravnaju pesak da bi postavili ciglice na staze je grozno
    i onda se pešačka staza stapa sa biciklističkom odnosno postoji bankina koja smeta i jednima i drugima - sa desne strane kad se izlazi sa Telepa - biser
    i da kako će ljudi koji su u zgradama naspram Telepa tj Heroja Pinkija kad izlaze sa parkinga da skreću levo, em nije iscrtano em kad pokušate dotični manevar napravi se čep na semaforu
  • mobutu

    23.12.2011 07:56
    Da da fali zavrsni sloj tako su autobuske stanice vislje od kolovoza. Zuri se sada da bi gospoda dva puta otvarali da bi ih snimale kamere. fale biciklisticka i pesacka staza pa to je najvaznije kako da idem do proleca po blatu??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna